Az URSA-ról

Az URSA egyike a szigeteléssel foglalkozó vezető vállalatoknak Európában, a hő- és hangszigetelő anyagok széles választékát kínálva átalakításhoz, felújításhoz és új lakások építéséhez.

Üdvözöljük!

Az URSA vállalat büszkén épít múltban elért eredményeire, termékeit és szolgáltatásait következesen fejleszti és egyúttal a jövőre is gondol, amelyet szeretnénk méltó módon utódaink számára megőrizni.

Épületeink energiahatékonyságának növelése közös célunk, ebben részt venni az URSA vállalat számára igen megtisztelő feladat. Nem másodlagos szempont, hogy az épületek lakói az energiatakarékosság révén pénzt takarítanak meg, komfortérzetük emelkedik, az épületük állagvédelme pedig jóval hatékonyabb lesz.

Az URSA európai gyártóegységei olyan termékeket állítanak elő, amelyek az épületek hőszigetelési képességének emelése, ezáltal a környezeti károsodások csökkentése révén pozitív hatással lesznek életminőségünkre, biztosítják a jövő generációinak is bolygónk bio-diverzitásának, a természet csodáinak megőrzését, és csökkentik ökológiai lábnyomunk méretét.

A környezetvédelem talán soha nem volt még olyan fontos feladat, mint napjainkban, ezért az URSA, mint az egyik vezető szigetelőanyag gyártó vállalat Európában, személyre szabott szolgáltatási révén kíván az Önök partnerévé válni, illetve az Önök partnere maradni ásványgyapot és extrudált polisztirol termékek értékesítése területén.

Horváth Csaba
Értékesítési igazgató
URSA Salgótarján Zrt.

URSA Salgótarján Zrt.

Az URSA Salgótarjáni Üvegygapot Zártkörűen Működő Részvénytársaság (URSA Salgótarján Zrt.) az URSA Insulation SA spanyol társaság egyik leányvállalata.

Az URSA Salgótarján Zrt. Magyarországon budapesti telephellyel működik:
Székhely és levelezési cím: H-1037 Budapest, Szépvölgyi út 41. 2. emelet 2.

Minőségi termékeinkkel – ásványgyapot, extrudált polisztirol lapok, páratechnikai fóliák és kiegészítők - és komplex megoldásainkkal le tudjuk fedni a hő- és hangszigetelés területein létező valamennyi alkalmazási módot: széles termékskálánk a legtöbb igény kielégítésére alkalmas a magasépítés és a mélyépítés, illetve a mennyezetek, falak, padlók technológiai szigetelése területén egyaránt.

Vállalatunk és képzett kollégáink folyamatosan törekszenek arra, hogy vevőink igényeit – az építőipari előírások szem előtt tartásával - egyéni igényeiket is maximálisan figyelembe véve elégítsék ki, és a felmerülő kérdéseket magas szintű problémamegoldási képességgel kezeljék.

Célunk, hogy a jövőben tovább növeljük pozíciónkat innovatív termékek, új üzletágak és nemzetközi piaci helyzetünk további erősítése útján.

 

 

Az Etex Cégcsoportról

Az Etex csoport nemzetközileg elismert építőanyag-gyártó és úttörő a könnyűszerkezetes építőiparban. Az Etex célja világszerte arra ösztönözni az embereket, hogy egyre biztonságosabb, fenntarthatóbb, intelligensebb és szebb élettereket építsenek.

Az 1905-ben alapított, belgiumi Zaventemben székhellyel rendelkező Etex családi tulajdonban lévő vállalat, világszerte több mint 13 500 alkalmazottal. Több mint 140 telephelyet üzemeltet 45 országban, és 2021-ben 3 milliárd eurós bevételt és 570 millió eurós REBITDA-t ért el. Az Etex számára fontos az együttműködésen alapuló és gondoskodó kultúra, az úttörő szellem és a szenvedély, és hogy mindig a legjobbat nyújtsa ügyfelei számára.

Az Etex öt kutatási-fejlesztési központtal rendelkezik, amelyek öt globális részleget támogatnak:

  • Épületek teljesítménye: szárazépítési megoldások, beleértve a gipszkarton lapokat és szálcement lemezeket, vakolatokat és építőkémiai termékeket, valamint a passzív tűzvédelmet és kapcsolódó termékeket.
  •  Külső épületburkolat: esztétikus építészeti szálcement anyagok választéka mezőgazdasági, építészeti és lakossági külső homlokzati felhasználásra.
  •  Ipar: tűzvédelmi és magas teljesítményű szigetelő termékek építőipari és eredeti berendezés gyártói ipari felhasználásra.
  •  Szigetelés: üveggyapot/ ásványgyapot és extrudált polisztirol (XPS), hő- és hangszigetelésre.
  •  Innovációk: fa és acél vázszerkezeten alapuló, az építés helyszínén gyorsan összeszerelhető (offsite) csúcstechnológiás moduláris megoldások.

 

Az Etex’s globális portfólióját olyan vezető kereskedelmi márkák alkotják, mint a Cedral, Durlock, Equitone, Eternit, Gyplac, Kalsi, Pladur, Promat, Siniat, Superboard és az URSA.

Etex. Életmódot inspirál. Inspiring Ways of Living.

További információért látogassa meg weboldalunkat: www.etexgroup.com

Történetünk

Az URSA története hosszú évtizedekre nyúlik vissza.

Forgassuk vissza kicsit az idő kerekét, és tekintsünk be a vállalat alapításának és folyamatos átalakulásának mozgalmas történelmébe. 

A kezdet (1949 - 1970)

Az első bővítés (1974 - 1987)

Nemzetközi növekedés (1988 - 1995)

Új termékek, erősödő piac Európa szerte (1996 - 1998)

Az új vállalat összekovácsolódása (2002 - 2004)

Az URALITA 100. éve és kapacitás növekedés (2005 - 2007)

Új termékek (2008 - 2011)

Gyorsuló növekedés (2012 - 2015)

Az URSA a Xella Cégcsoport részévé válik (2017)

Az URSA az Etex Cégcsoport részévé válik (2022)

Küldetésünk

Az URSA név egyet jelent a minőséggel és a szakértelemmel. Ezért elégedettek ügyfeleink.

Az URSA termékek minősége garantált.
A kereskedőkkel, tervezőkkel, felhasználókkal és építészekkel rendszeresen folytatott párbeszédekből vállalatunk fontos tapasztalatokra tesz szert a termékek és szolgáltatások minőségének biztosításához, amely alapján fejlesztéseinket pontosan a felhasználók igényei szerint tudjuk alakítani.

Építésfelügyelő hatóságok által bevizsgált termékeink rendelkeznek CE minőségi tanúsítvánnyal és világszerte a legmodernebb üzemekben készülnek. Ez és az ISO 9001 szerint végzett szigorú belső minőségellenőrzés a garancia arra, hogy gyártott termékeink mindig kifogástalanok legyenek.

Kollégáink szaktudását folyamatosan fejlesztjük.
Alkalmazástechnológus kollégánk és területi képviselőink szakértelme
igénybe vehető minden megfogalmazódott kérdés megválaszolásához. Az URSA műszaki információval, segítséggel az interaktív tervezés révén és oktatóprogramokkal nyújt támogatást ügyfeleinek, napi munkájukhoz.

Ügyfeleink elégedettségének biztosítása a vezérelvünk.
Ez hatja át az URSA összes dolgozójának munkáját és gondolkodását. Vállalatunk csakis akkor éri el célját, ha a megrendelők összes kívánságát maradéktalanul, magas színvonalon kielégítettük.

A nemzetközi gyártóhálózat szavatolja a gazdaságos gyártást, a termékek rugalmas cseréjét, és a rugalmasan szervezhető szállítási időpontokat. A gyártó és elosztó helyek egész Európát átfogó, hatékony logisztikai hálózatával az URSA gyors és pontos szállításokat végez ügyfelei részére.