Könnyű megoldás a huzatos padlásra

Könnyű megoldás a huzatos padlásra

Akár régi, akár új épületről beszélünk, költséghatékony megoldás a fából készült könnyű padlás és tetőszerkezet. Ezeknek a szerkezeteknek azonban - geometriai összetettségük miatt - nehezebb minden pontját hibamentesen hőszigetelni.

Az üreges fafödémek szigetelése azért problémás, mert a tér alig megközelíthető. Ennek egyik fő oka lehet, hogy többnyire a minden igényt kielégítő, rengeteg helyet igénylő gépészet is mind az épület ezen részében kerül elhelyezésre. Ehhez hozzáadódik, hogy a minőségi élőmunkát megfizetni sem könnyű, ezért szempont lehet a gépesített megoldás felé orientálódás: A sárga vattapamacsnak csúfolt, de meglepően jól hasznosítható URSA ReFloc befújható ásványgyapot pontosan itt jöhet számításba.

A padláson elterülő gigantikus gépészeti csőrengeteg biztosítja ugyan a nulla energiájú könnyűszerkezetes házak optimális működését, de gyakorlatilag lehetetlenné teszi a padlásfödém szigetelését. Az egyetlen hatékony megoldás, amellyel az összes rés kompletten leszigetelhető, ha befújógéppel a szerkezet üregeibe juttatunk speciálisan „pelyhesített” üveggyapot hőszigetelő anyagot. 

Az erre specializálódott szakember a zsákból beleöntött, fellazított állagú sárga ReFloc pamacsokat közvetlenül a szigetelni kívánt padlásfödémre fújja rá, amelyek így eljutnak az épületgépészeti csőhálózat alá, közé és fölé is. Egyenletesen és lazán szétterülnek és maximálisan kitöltik a rendelkezésre álló teret és üregeket.

A szolgáltatás komplex, hiszen nincs külön anyagszállítási költség: az ásványgyapottal töltött zsákok a befújó gép kíséretében érkeznek és azonnal beépítésre is kerülnek. Mivel az installáció során nincs vágási veszteség, ezért ez az ötletes technológia hulladékmentes megoldást garantál felújítás és új építés esetén is. A befújható gyapot gyors beépíthetőséget biztosít, ráadásul nincsenek illesztési hézagok, így a hőszigetelésben nem jön létre vonalmenti hőveszteség sem, amely pedig a többi megoldásnál valós problémaforrás lehet.

   
     

További előny, hogy az URSA ReFloc könnyű súlya miatt egy esetleges régi épület felújításánál sem terheli meg az adott szerkezetet (pl. egy faszerkezetű padlásfödémet) statikailag. Ezzel az optimális szigetelő módszerrel réteges külső falak, beépített ferde tetők és könnyűszerkezetes épületek minőségi szigetelése is elvégezhető. Ráadásul nem hasznosított tetőtérnél, ritkított deszkaburkolattal lefedve, gyakorlatilag az egyetlen fajta minőségi megoldás.

A befújható URSA ReFloc üveggyapot remek hőszigetelő és hangelnyelő, ráadásul nem tűveszélyes (A1-es tűzbiztonsági kategória). Nem tartalmaz a rágcsálók számára kívánatos anyagot, és mivel páraáteresztő, ezért a penészesedés sem merülhet fel.

A házak minden szeglete megfelelő figyelmet érdemel – és hosszú távon meg is hálálja majd a gondoskodást. A háztulajdonosok legnagyobb örömére, a befújható ásványgyapot valóban egy korszerű és költséghatékony technológia.