ursa-tectonic-1670422063.jpg

URSA
TECTONIC

A természet tektonikus ereje ihlette ezt a különleges ásvány(üveg)gyapot szigetelőanyagot. Struktúrája olyan 21.  századi technológiával készült, amely alapját a megbonthatatlan  tektonikus kőzetlemezek mintája képezi. Nemcsak a szálasanyag rétegek közötti összetartás egyedülálló, de a táblák alak- és mérettartása is kitűnő. 

Hidrofóbizált (víztaszító) tulajdonsága és kiváló nyomószilárdsága is elsődleges választássá teszi az épületek minden igényt kielégítő hő- és hangszigetelésére.

Alkalmazás szerinti rendezés

Ásvány(üveg)gyapot hő- és hangszigetelő táblák a maximális energiahatékonyságért.

Különleges korszerű száltorlasztásos technológiával gyártott, kiváló hő- és hangszigetelő szálas szigetelések, számos felhasználási területre.

Nyomással nem terhelhető, könnyen vágható, egyszerűen beépíthető csupasz, táblás, korszerű "tectonic" technológiával készült ásvány(üveg)gyapot termék.

 • Kiváló hő- és hangszigetelő
 • Víztaszító (hidrofób)
 • Nem éghető (A1)
 • Kitűnő rétegelválási szilárdság
 • Kiváló nyomószilárdság
 • Remek alaktartás
 • Páraáteresztő
 • Hővezetési tényező: λd=0,037 W/mK

Alkalmazási területek:

• Gipszkarton falrendszerek hangszigetelése
• Tégla elválasztó falak hangszigetelése
• Könnyűszerkezetes épületek szigetelése
• Padlásfödém/zárófödém szigetelése
• Ferde tető (beépített tetőtér) szigetelése
• Akusztikai szigetelés (hangelnyelési célokra)

Több

Csináld magad a  pincefödém / garázsfödém szigetelést!

Elég ragasztani, nincs szükség dübelre.

Az URSA TECTONIC UPh/Vv "CEILING" márkanevű termékei használatra kész, kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkező ásvány(üveg)gyapot táblák, korszerű "tectonic" technológiával, kifejezetten alulról hűlő födémek szigetelésére.

Ajánlott alkalmazási területek:

· pincék födémje
· garázsfödém
· műhelyek födémje
· speciális tároló helyiségek födémje

 

Több

Az épületek külső falszerkezetén átáramló hőveszteség a téli fűtési időszakban elérheti a 35%-ot is, ezért a homlokzatok minőségi hőszigetelése mind meglévő (felújítandó), mind pedig új építésű épületek esetén elengedhetetlen.

A vakolható URSA TECTONIC FP "FACADE" termékcsalád -  URSA TECTONIC FP BASIC és URSA TECTONIC FP ADVANCE ásvány(üveg)gyapot szigetelőtáblák előnyei:

- "lélegző" homlokzat: nincs "nejlonzacskó effektus"
- kiváló hővezetési tényező (lambda)
- páraáteresztő
- kiváló hangelnyelés
- nem éghető anyag

 A homlokzati szigetelés akkor teljes, ha a lábazatot is maradéktalanul ellátjuk szigeteléssel, amelyre az URSA XPS PLUS és PLUS MAK extrudált polisztirol lapok kiválóan alkalmasak.

 

Az URSA TECTONIC FP "FACADE" termékcsalád további alkalmazási területei:

- garázsfödém, pincefödém, műhelyfödém szigetelése

Több

Kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkező öntartó, hidrofób, csupasz ásvány(üveg)gyapot szigetelő táblák, korszerű "TECTONIC" technológiával gyártva. 

Ajánlott alkalmazási területek:

 • padlásfödém szigetelése
 • magastető (tetőtér beépítés) szigetelése
 • könnyűszerkezetes épületek szigetelése
 • álmennyezetek szigetelése

Több

A meleg levegő mindig felfelé száll...és könnyen kiszökhet a tetőn át. Ha házunk felső szintjét is lakhatás céljára kívánjuk kihasználni, egyben a ház energiahatékonyságát is növelnénk, akkor a beépített tetőteret hő- és hangszigeteléssel kell ellátni.

Könnyű súlyuk és kiváló hőszigetelési valamint tűzvédelmi tulajdonságaik révén az ásványgyapotok tökéletesek erre a célra. A megfelelő tetőfóliákkal és igény szerint prémium XPS anyagból készült szarufa-hőhídmentesítő bakokkal kombinálva, a szerkezet a legmagasabb szintű építőipari követelményeket is kielégíti.

Több

Épületeink födémszerkezetén keresztül sok hő távozhat, amennyiben nem megfelelően van ellátva szigeteléssel.

Az URSA szigetelőanyagok beépítése minden fajta födém szigeteléséhez hosszú távú és minőségi megoldást jelent. 

Több

Amennyiben épületünk legfölső födémszerkezetének magastetőt építünk, viszont az így kapott belső teret nem szeretnénk kihasználni huzamos emberi tartózkodásra, ez esetben alakítunk ki padlásfödémet ill. zárófödémet.

Több

A mai hőtechnikai és felhasználói igényeket tekintve elkerülhetetlen épületeink lakószinti födémszerkezetének megfelelő hőszigetelése akkor, ha a lakószint alatt fűtetlen (vagy csak temperált) helyiségek találhatóak (pince, mélygarázs, teremgarázs).

Egy jól megválasztott URSA hőszigeteléssel nemcsak a hőtechnikai igényeket tudjuk kielégíteni, hanem a teljes födémszerkezet akusztikai léghanggátlását is tudjuk növelni a szigetelés nélküli födémszerkezethez képest.

Több

A lakók akusztikai komfortja érdekében elengedhetetlen a ház vagy lakás belső falainak megfelelő hang- és hőszigeteléssel való ellátása.

Több

Forradalmian új technológiával készült a vakolható URSA TECTONIC, amely kiváló hő- és hangszigetelő, ráadásul tűzvédelmi szempontból is kiemelkedő teljesítményt nyújtó ásványgyapot szigetelőanyag.

A szintén elterjedt magszigetelt vagy átszellőztetett épület homlokzatok szigeteléséhez pedig - ahol a hőszigetelés a teherhordó (vázkitöltő) falszerkezeten helyezkedik el - hidrofóbizált, felületi kasírozással ellátott URSA FDP és URSA TERRA ásványgyapotok beépítése ajánlott. 

Több

Magszigetelt épület homlokzatok esetében a hőszigetelés a teherhordó / vázkitöltő falszerkezeten helyezkedik el, azonban a hőszigetelés és a homlokzatburkolat között nem alakítunk ki sem átszellőztetett, sem pedig nem átszellőztetett (nyugvó) légrést.

Hidrofóbizált, felületi kasírozással ellátott URSA ásványgyapotot ajánlunk a felület szigeteléséhez

Több

Átszellőztetett épület homlokzati szigetelés esetéen a hőszigetelés a teherhordó / vázkitöltő falszerkezeten helyezkedik el, a hőszigetelés és homlokzatburkolat között pedig egy átszellőztetett légrés kerül kialakításra.

Hidrofóbizált, felületi kasírozással ellátott URSA ásványgyapotot ajánlunk a felület szigeteléséhez.

Több

A vakolható, hidrofób és kiemelkedő hőszigetelési teljesítményt nyújtó URSA  TECTONIC FP BASIC üveggyapot homlokzati szigetelőanyag természetes anyagból készül minimális ökológiai lábnyommal. Különleges 21. századi technológia a megbonthatatlan tektonikus kőzetlemezek mintájával, az egyedülálló rétegösszetartásért és méretállandóságért. 

Elsődleges választás az épületek minden igényt kielégítő homlokzati hőszigetelésére. 

Több

Legyen szó akár szimpla vagy dupla vázkialakítású szerelt gipszkarton válaszfalakról, a kiváló rugalmasságú és hangszigetelő képességű URSA ásványgyapot táblás szigetelések mindegyikével tökéletes eredmény érhető el.

Több

Lakáselválasztó falak esetében a lakók kényelme érdekében nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő léghanggátlásról.

Léghanggátlást javító burkolatként beépített minőségi ásvángyapot szigetelőanyagok garantálják azt, hogy ne legyen áthallás sem lakáson belül a szobák között, sem két szomszédos lakás esetében.

Több

Egyes épülethatároló szerkezetekkel szemben magas szint akusztikai követelményt is támasztunk: léghanggátlás, lépéshangszigetelés, hangelnyelés, stb. Belső köztes födém, belső válaszfal, alulról hűlő födém hangszigetelésére és teremakusztikai követelmények biztosítására is tudunk az URSA széles termékpalettájáról válogatni.

Több

Nyomással terhelhető, könnyen vágható, egyszerűen beépíthető, csekély vízfelvevő képességű táblás termék.

Több