Legyen akár tető, fal vagy padló – minden alkalmazási területre ajánljuk magas minőségű, ásványgyapotból és extrudált polisztirolból készült szigetelőanyagainkat.

A meleg levegő mindig felfelé száll...és könnyen kiszökhet a tetőn át. Ha házunk felső szintjét is lakhatás céljára kívánjuk kihasználni, egyben a ház energiahatékonyságát is növelnénk, akkor a beépített tetőteret hő- és hangszigeteléssel kell ellátni.

Könnyű súlyuk és kiváló hőszigetelési valamint tűzvédelmi tulajdonságaik révén az ásványgyapotok tökéletesek erre a célra. A megfelelő tetőfóliákkal és igény szerint prémium XPS anyagból készült szarufa-hőhídmentesítő bakokkal kombinálva, a szerkezet a legmagasabb szintű építőipari követelményeket is kielégíti.

Több

Amennyiben az épület legfelső födémszerkezete fölé nem kívánunk magastetőt építeni, úgy a födémszerkezetet lapostetős kialakításban kell megvalósítani. A legelőnyösebb szerkezeti felépítés az egyhéjú (meleg) tetős kialakítás, fordított rétegrendi szerkezettel megvalósítva (a hőszigetelés a vízszigetelés felett helyezkedik el).

Több

Épületeink födémszerkezetén keresztül sok hő távozhat, amennyiben nem megfelelően van ellátva szigeteléssel.

Az URSA szigetelőanyagok beépítése minden fajta födém szigeteléséhez hosszú távú és minőségi megoldást jelent. 

Több

A lakók akusztikai komfortja érdekében elengedhetetlen a ház vagy lakás belső falainak megfelelő hang- és hőszigeteléssel való ellátása.

Több

Forradalmian új technológiával készült a vakolható URSA TECTONIC, amely kiváló hő- és hangszigetelő, ráadásul tűzvédelmi szempontból is kiemelkedő teljesítményt nyújtó ásványgyapot szigetelőanyag.

A szintén elterjedt magszigetelt vagy átszellőztetett épület homlokzatok szigeteléséhez pedig - ahol a hőszigetelés a teherhordó (vázkitöltő) falszerkezeten helyezkedik el - hidrofóbizált, felületi kasírozással ellátott URSA FDP és URSA TERRA ásványgyapotok beépítése ajánlott. 

Több

A mai hőtechnikai és felhasználói igényeket tekintve elkerülhetetlen épületeink földszinti padlószerkezetének megfelelő hőszigetelése a vízszigetelés megléte mellett.

Több

A talajba kerülő szerkezetek, mint a pincefal és a pincepadló, érzékeny pontjai egy családi háznak. A potenciális hőveszteség ezeken a helyeken akár a 20-25 %-ot is elérheti.

Az URSA XPS (extrudált polisztirol) termékek olyan speciális tulajdonságokkal bírnak, amelyek lehetővé teszik segítségükkel még tartósan nedves (talajvizes) környezetben, egyedülállóan magas tartós terhelés mellett is, kiváló hőszigetelési hatás elérését.

Több

Épületfizikailag több olyan csomópont található egy épületen, amelynél kritikusan nagy mértékű hőhidak keletkezésére lehet számítani.

Ezeknek a hőhidaknak a minimalizálására fejlesztette ki az URSA speciális XPS (extrudált polisztirol) táblás termékeit, melyek széles skálájából válogatva, és azt a megfelelő helyekre beépítve tartós és magas minőségű hőszigetelési eredmény érhető el.

Több

Egyes épülethatároló szerkezetekkel szemben magas szint akusztikai követelményt is támasztunk: léghanggátlás, lépéshangszigetelés, hangelnyelés, stb. Belső köztes födém, belső válaszfal, alulról hűlő födém hangszigetelésére és teremakusztikai követelmények biztosítására is tudunk az URSA széles termékpalettájáról válogatni.

Több