Erdők Nemzetközi Napja

21.03.2023

Március 21-e az Erdők Nemzetközi Napja

ursa-erdknemzetkzinapja-1679340748.jpg

Az Egyesült Nemzetek március 21-ét az Erdők Nemzetközi Napjává nyilvánította.

 

Az 5 – talán legfontosabb - ok, amiért az erdők fontosak gazdaságunknak, bolygónknak és általában véve a közösségünk számára:

 

  1. A globális erdészeti szektor legalább 33 millió embernek biztosít munkahelyet, és az “erdő termékeit” milliárdok használják nap mint nap lakberendezési tárgyak, csomagolások, ceruzák, papírzsebkendők, könyvek, sőt nanocellulóz termékek formájában, hogy csak néhányat említsünk.
  2. Az erdők elengedhetetlenek a bolygó egészségéhez és az emberi jóléthez.
  3. A fenntartható erdőgazdálkodás és a kitermelt fatermékek felhasználása elősegíti a megújuló, újrafelhasználható és újrahasznosítható anyagokon alapuló gazdaság felé való elmozdulást.
  4. Az erdei termékek felhasználásának bővítése hozzájárul a szén-dioxid semlegességhez.
  5. A fenntartható fa a városok zöldítésének elengedhetetlen anyaga.

 
Sok szó esik egybe azzal, amit URSA-ként képviselünk, ezért úgy gondoljuk, hogy fel kell hívnunk mindenki figyelmét a világ erdői védelmére és tiszteletére. Mindazért, amit képviselnek, mindazért, amihez hozzájárulnak, és mindazért, amit jelentenek számunkra.

 Ezért osztottuk meg az Erdők Napja alkalmából ezt a bejegyzést és szívesen vesszük, ha csatlakozik hozzánk ezen a különleges napon egy gondolat erejéig.

Mit tett az URSA vállalat legutóbb az erdők védelméért?

Az URSA vállalatnál egy raklap-újrahasznosítási projekt indult, amely előmozdítja a körforgásos gazdaságot.
Ezzel a kezdeményezéssel csökkentjük az érintetlen fák felhasználásának mennyiségét, elkerüljük kivágásukat a biológiai sokféleség megőrzése érdekében.
Rajtunk múlik, hogy gondoskodunk-e erdeinkről, hogy azok folytathassák a víz tisztítását, a levegő tisztítását, a szén-dioxid-megkötését az éghajlatváltozás elleni küzdelem és természetesen jólétünk javítása érdekében.


Dolgozzunk együtt a fenntartható jövőért! 

 #ErdőkNemzetköziNapja #URSAMagyarország

Keressen minket a Facebook-on is:  Facebook - URSAMagyarorszag