Vezetői tábla változás az URSA cégcsoportnál

09.11.2017

Az URSA ezúton jelenti be a felsővezetői körében történt változásokat.

Amint arról korábban már hírt adtunk, az URSA cégcsoport eladásra került a Xella cégcsoportnak, és mostanra a tranzakció lezárult.

ursa-vezetitblavltozsazursacgcsoportnl-1511213449.JPG

Vezetői tábla változás az URSA cégcsoportnál

  • Jochen Friedrichs Úr veszi át az URSA CEO posztját, az URSA CFO pozíciót Joaquín Lozano Agramunt Úr tölti be továbbra is, az URSA vállalat CTO-jaként pedig új vezetőt köszönthetünk Björn Baum Úr személyében. 
  • Az URSA eddigi CEO-ja Pepyn Dinandt Úr és az eddigi COO Dr. Frank Herrmann Úr elköszönnek az URSA-tól.

 

Madrid, 2017. november 8.

A tulajdonosváltással egyidőben az URSA eddigi CEO-ja Pepyn Dinandt Úr bejelentette leköszönését az URSA ügyvezetői pozíciójáról és az URSA eddigi COO-ja Dr. Frank Herrmann Úr szintén távozik. Jelen időponttól az URSA cégcsoport vezetője CEO pozícióban Jochen Friedrichs Úr, akinek a munkáját egy URSA és Xella szakemberekből álló rendkívül tapasztalt vezetői csoport támogatja.

“Nagyon hálásak vagyunk a kiváló munkáért, amit Pepyn Dinandt és Dr. Frank Herrmann Urak végeztek az URSA-ért. Sikeresen vezették az URSA cégcsoportot egy stabil és jövedelmező úton, melynek köszönhetően a cégcsoport eredményei az elmúlt években tovább növekedtek. Meggyőződésünk, hogy az új vezetőség szárnyai alatt az URSA cégcsoport továbbra is sikeresen halad majd a növekedés útján és munkája eredményeként jelentős hozzáadott értékkel erősíti a Xella cégcsoportot.” - nyilatkozta Dr. Jochen Fabritius, a Xella CEO-ja.

Az URSA cégcsoportot 3 vezető igazgató irányítja jelen pillanattól: A tapasztalt Xella vezető Jochen Friedrichs Úr tölti be a CEO (Chief Executive Officer) és COO (Chief Operating Officer) pozíciókat. Az URSA jelenlegi CFO-ja Joaquín Lozano Agramunt Úr tölti be továbbra is a CFO (Chief Financial Officer) posztot az új szervezeti felépítés szerint, a CTO (Chief Technology Officer) pozíciót pedig Björn Baum Úr, mindhárman vezető igazgatóként. Björn Baum Úr korábban a Xella csoport Fels üzletágának CTO feladatait látta el és az új feladatok mellett továbbra is a Xella csoport Energia Menedzsment irányításáért felelős személy marad.

A három vezető igazgató mellett Ana Lluch Martínez Chief Legal and HR valamint Gonzalo De Las Alas-Pumariño Head of Technology and Projects vesznek rész az URSA vezetőségének munkájában.

 -----------------------------------

URSA Sajtófelelős

Efrén del Pino Iglesias

efren.delpino@URSA.com

Tel: +34 661 515 297

 ---------------------------------

Az URSA-ról

Az URSA cégcsoport Európa egyik vezető szigetelőanyag gyártó és forgalmazó szereplője. Megközelítőleg 400 millió eurós forgalommal az URSA az európai szigetelőanyag piacon jelentős szerepet tölt be, fő fókuszában az ásványgyapot és az extrudált polisztirol (XPS) termékekkel, melyekkel korszerű, fenntartható szigetelési megoldásokat kínál valamennyi építőipari szigetelés vonatkozásában.

Az URSA Cégcsoport 13 gyárával Európa 9 országban, 40 ország piacát látja el, a Közép-Keleten és Észak-Afrikában is. Az URSA összesen közel 1,700 munkavállalót foglalkoztat többek között Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Németországban, Franciaországban, Oroszországban, Lengyelországban, Szlovéniában, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Spanyolországban, a Benelux államokban és az Egyesült Királyságban.

A XELLA-ról

A Xella az építőipari anyagok és vonatkozó iparágak piacán vezető szerepet betöltő, nemzetközileg elismert cégcsoport, 1.5 milliárd euró forgalommal és 6,700 munkavállalóval. A Xella egy a digitálisan támogatott építési technológiákat alkalmazó úttörő vállalatok közül, akik állhatatosan követik a kiválasztott jövedelmező növekedés ösvényét.

 A Xella központja Duisburg, 97 gyárral 20 országban és kereskedelmi egységeivel több, mint 30 országban van jelen a piacon. Számos piaci szegmensével a Xella vezető pozíciót tölt be.

 Sikerének kulcsa a prémium szegmenst célzó erős üzletágak, a kiváló szolgáltatási portfólió, a stabil üzleti modell és a szisztematikusan kontrollált költségmenedzsment.

A Xella termékek fenntarthatók mind gyártási, mind felhasználási szempontból. Ennek okán jelentősen hozzájárulnak a tartós, energiahatékony, magas minőségű épületekhez és így a környezet védelméhez és erőforrásaink megőrzéséhez is.

További információ a Xella cégcsoportról megtalálható az alábbi honlapon: www.xella.com